Doneer aan TPO
 

Ruim helft enkelbanden in weekend uitgevallen tijdens storing bij Tele2

Meeste dragers zouden uitvallen niet door hebben gehad

Door: , 9:42, 09 augustus 2018
Een enkelband voor iemand die onder elektronisch huisarrest is geplaatst - ANP/Vincent Jannink

Meeste dragers zouden uitvallen niet door hebben gehad

Tijdens de storing van telecomaanbieder Tele2 afgelopen weekeinde blijken in Nederland bij honderden personen de enkelbanden te zijn uitgevallen. Het ging op bepaalde momenten om maximaal 450 van de ongeveer 700 enkelbanden.

De storing begon vrijdag eind van de ochtend. Met alle banden was zondagochtend de verbinding weer hersteld, meldt het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Na de problemen kwam de door enkelbanden opgeslagen informatie over de locaties van de dragers tijdens de storing alsnog beschikbaar. Uit een eerste analyse blijkt een ‘regulier beeld’. De meeste personen met enkelband zouden ook niet hebben geweten dat de verbinding was uitgevallen.

Daar waar nodig zijn ook maatregelen getroffen in overleg tussen onder meer reclassering, de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), het Openbaar Ministerie, de provider en de politie. Zo is in bepaalde gevallen onbegeleid verlof omgezet naar begeleid verlof, om eventuele problemen voor slachtoffers van de enkelbanddragers te voorkomen.

De DJI en partners zijn op storingen voorbereid, verzekert minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) in een brief aan de Tweede Kamer. Het is gebruikelijk na zo’n incident een evaluatie te houden. Als de uitkomsten daartoe aanleiding geven, worden er maatregelen getroffen, aldus Dekker.

(TPO/ANP)

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace