Doneer aan TPO
 

Steeds meer mensen registreren zich als orgaandonatieweigeraar

Donorregistratiewet D66 enorm succesvol, soort van

Door: Redactie, 0:09, 09 augustus 2018
Pia Dijkstra (D66) staart naar de meerderheid van D66-senatoren die geen orgaandonor zijn.

Het aantal personen vanaf twaalf jaar dat zich heeft laten opnemen in het donorregister bedraagt inmiddels 6,3 miljoen, meldt het Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarvan hebben er inmiddels 1,9 miljoen expliciet geen toestemming tot orgaandonatie gegeven. In 2016 weigerden er nog 1,6 miljoen mensen.

In 2020 wordt een nieuwe donorwet van kracht, die regelt dat iedereen vanaf achttien jaar die geen andere keuze heeft opgegeven als donor in het register wordt opgenomen.

In 2018 werden bijna 8,7 miljoen personen van twaalf jaar of ouder geteld die niet in het donorregister voorkomen. Meer dan de helft van de nu wel geregistreerde personen wil geheel of gedeeltelijk donor zijn: 3,7 miljoen tegen 3,6 miljoen in 2016. Bijna een derde wil dat dus helemaal niet en 11 procent laat de keuze aan anderen die ze daarvoor aanwijzen.

Anp

Lees ook: Merendeel D66-senatoren is of geen donor of zwijgt.


Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties