Doneer aan TPO
 

Twee doden bij crash Nederlands vliegtuigje op luchthaven Münster

Vliegtuig vertrok uit Almere

Door: Bas Paternotte, 14:16, 09 augustus 2018
Het vliegtuig in kwestie - Ina Fassbender / dpa / AFP

Een Nederlands vliegtuigje uit Lelystad is donderdag neergestort op het vliegveld van Münster-Osnabrück in Duitsland. De twee inzittenden zijn omgekomen. Dat hebben de regionale autoriteiten bevestigd aan het ANP. Het toestel was rond 11.00 uur opgestegen uit Lelystad. Ongeveer een uur later, bij de landing in Münster, ging het mis.

Het ging om een vlucht waarbij de piloot bepaalde manoeuvres moest doen om het brevet te halen of te behouden. Volgens de regionale krant Westfälische Nachrichten zaten een piloot en een examinator in het toestel, maar dat konden de autoriteiten nog niet bevestigen. Het is ook nog niet bekend waar de slachtoffers vandaan komen.

Lelystad Airport zegt niets over de identiteit van de twee slachtoffers. Volgens een woordvoerder zou het toestel donderdagavond terugkeren naar Lelystad.

Volgens een woordvoerder van het vliegveld in Münster-Osnabrück is het neergestorte vliegtuigje een Beech G 58 Baron. Mogelijk werden met het toestel landingsoefeningen gedaan. “Dat is bij ons niet ongebruikelijk”, zei de zegsman.


 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
 
Toon / Verberg Reacties