Doneer aan TPO
 

Fidan Ekiz nieuwe NPO-presentatrice staatstelevisieprogramma De Nieuwe Maan (NTR)

Ex-vrouw van Wierd Duk

Door: Redactie, 10:44, 10 augustus 2018
Fidan Ekiz. ANP/KIPPA ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Fidan Ekiz maakt haar debuut als talkshowhost van NTR-programma De nieuwe maan (NPO). In het AD vertelt de journaliste en documentairemaakster dat ze het ‘superspannend’ vindt.

“Veel mensen denken dat ik al presentatrice ben, maar dat is helemaal niet zo. Ik werkte onder meer achter de schermen bij Pauw & Witteman, per toeval belandde ik als gast in een praatprogramma”, zegt ze doelend op haar rol als tafeldame in De wereld draait door. “Dat was nooit per se de bedoeling. Ik wilde vooral maken en schrijven.”

Ekiz heeft het presenteren altijd gemeden omdat ze dacht dat ze er inhoudelijk niet klaar voor was en het niet zozeer haar ambitie is. Toch neemt ze nu het stokje over van Nadia Moussaid, die Eva Jinek tijdelijk vervangt op staatstelevisiekanaal NPO 1, en tijdelijke presentatrice van De nieuwe Maan Naeeda Aurangzeb. “Dit is een plek voor debatten waar ik me in interesseer: over integratie, polarisatie, radicalisering en andere maatschappelijke thema’s.”

Ze vervolgt: “Het lukt nooit zo goed daarover te praten, want ik merk dat Nederland heel erg in kampen is onderverdeeld. Het is zwart of wit, alsof er geen middenweg bestaat. Belangrijke discussies worden vaak toegedekt, soms ook omdat mensen bang zijn anderen te kwetsen. Ik heb de behoefte daar juist wél over te praten.”

Anp


Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties