Regio

Nabestaanden slachtoffer ripdeal gaan verdachten te lijf in rechtszaal Breda

17-08-2018 16:21

Aan het eind van de behandeling van de eerste zitting in de strafzaak over een fatale ripdeal in Breda hebben de nabestaanden van het slachtoffer vrijdag de confrontatie gezocht met de verdachten. De twee broers van het slachtoffer slaagden er in om de verdachten op weg naar het cellenblok te achtervolgen. Pas in de gang naar het cellenblok wist de parketpolitie de twee broers tegen te houden en terug te sturen. De Utrechtse advocaat Yehudi Moszkowicz die één van de verdachten bijstaat werd bijna geraakt door een door de lucht vliegend horloge.

De strafzaak gaat over de dood van Bredanaar Kaan Safranti op 8 april. De jongeman werd doodgeschoten tijdens een drugsdeal in zijn appartement.

De politie arresteerde tot dusver in totaal zes verdachten uit Limburg, vier mannen en twee vrouwen.

De zitting wordt vrijdagmiddag afgerond zonder de nabestaanden en publiek. De pers mag de rest van de zitting wel bijwonen.

De rechter noemde de reactie van de nabestaanden onacceptabel. De zitting werd vrijdagmiddag achter gesloten deuren afgerond met uitzondering voor pers en politie.

De broers zijn niet aangehouden maar er is wel een onderzoek gestart, zei officier van justitie Pauline Lanslots. Onder andere de beelden van camera’s in de rechtszaal zullen worden bekeken en ook de dreigende uitlatingen van de nabestaanden zullen worden vertaald.

ANP/TPO