Regio

‘Verwarde man’ in Gemert wil dakpannen gooien, politie stuurt onderhandelaar in hoogwerker

19-08-2018 12:27

Willem de Haasstraat, Gemert. Screenshot Google Streetview.

Een ‘verwarde man’ in het Brabantse Gemert heeft zondagmorgen rond 9.00 uur voor het nodige tumult gezorgd. Hij stond op het dak van een woonhuis in de Willem de Haasstraat, maar weigerde daarvan af te komen. Daarop zette de politie een onderhandelaar en hoogwerker in. Met de hulp van deze onderhandelaar, die gespecialiseerd is in het contact leggen met mensen die in bepaalde situaties moeilijker benaderbaar zijn, slaagde de politie erin de man veilig met de hoogwerker naar beneden te halen.

Volgens Omroep Brabant verzamelde de man dakpannen en dreigde hij deze als projectiel te gaan gebruiken.

Een persfotograaf die gewoon zijn werk deed door, op de openbare weg, foto’s te maken van het nieuws werd door een vrouwelijke omstander bedreigd en geslagen. De vrouw vond dat de fotojournalist geen foto’s mocht maken en dus niet zijn werk mocht doen op de openbare weg in de vrije samenleving.

Het is onbekend of de politie de vrouw heeft opgepakt voor intimidatie van een journalist, het belemmeren van vrije nieuwsgaring, het trachten te onderdrukken van feiten, het censureren van vrije pers en het proberen in doofpot te stoppen van actueel nieuws. Ook is onbekend of de vrouw een heropvoedingssnelcursus democratie, samenleving en grondwet krijgt. Al zou het natuurlijk ook nog zo kunnen zijn dat de vrouw de hele straat in bezit heeft en het dus privéterrein is, maar die kans is erg klein.

Anp/TPO