Regio

Jos Brech in jaren 80 vorige eeuw bij Riagg behandeld na ‘zedendelict’

24-08-2018 13:02

Jos Brech. Screenshot Facebook.

Jos Brech is in het verleden behandeld bij het Riagg na een zedendelict. De verdachte van de moord op Nicky Verstappen vertelde dat al in 2001 aan de politie tijdens een getuigenverhoor, meldt De Limburger.

De nu 55-jarige Brech heeft volgens de onderzoeksleider van de politie destijds uit eigen beweging zijn betrokkenheid bij een zedendelict in de jaren tachtig en de daarop volgende therapie opgebiecht.

De man uit Simpelveld was voor het verhoor opgeroepen omdat hij in 1998, enkele uren na de ontdekking van het lichaam van de elfjarige Nicky ’s nachts over de Brunssummerheide fietste. De politie ondernam toen nog geen verdere actie, omdat ze hem als toevallige passant bestempelde.

Tegen een nieuw politieteam, dat de vastgelopen moordzaak probeerde vlot te trekken, vertelde Brech dat hij in 1985 was verhoord over een zedendelict met kinderen en dat hij daarna in behandeling was gegaan bij de Riagg.

In 2002 zou Scouting Limburg door de politie zijn gewaarschuwd voor Brech. Vanwege zijn zedenverleden zou hij een gevaar kunnen zijn voor kinderen en moest hij weg bij Scouting.

Eerder liet een woordvoerder van de Scoutinggroep waar Brech lange tijd leiding gaf weten dat Brech geen leider meer kon zijn omdat hij er ‘niet geschikt’ voor was.

Anp/TPO