ThePostOnline

Twee verdachten schietpartij Spa opgepakt in Nederland

27-08-2018 17:15

De twee mannen die nog werden gezocht na de schietpartij in Spa waarbij dit weekend een politieagent om het leven kwam, zijn opgepakt in Nederland. Dat schrijft de Vlaamse krant Het Nieuwsblad op basis van een politiebron dicht bij het onderzoek. Het parket in Verviers heeft de arrestatie inmiddels bevestigd. Eerder op de dag hadden twee getuigen van de schietpartij zich bij de politie gemeld.

De procedure voor de overlevering van de twee aangehouden Nederlanders naar België is in gang gezet, aldus de woordvoerster. Ook de eerder aangehouden verdachte is een Nederlander, ene Ivo T. Na zijn aanhouding zondag was hij onvoldoende aanspreekbaar, dus hij kon pas vandaag verder worden gehoord. Over zijn verklaringen doet het parket geen mededelingen. Of hij formeel wordt aangehouden wordt morgenochtend besloten.

T. maakte deel uit van een groepje Nederlanders dat eerder de toegang zou zijn geweigerd tot een café. De mannen liepen weg en stapten in een taxi. Daar zaten al twee passagiers in die de chauffeur een half uur eerder in Francorchamps had opgehaald.

De politie stopte de taxi vervolgens voor een controle. Een 38-jarige hoofdinspecteur, vader van drie kinderen, werd daarop door een van de passagiers onder vuur genomen. Hij kreeg een kogel in het hoofd en overleed ter plekke. Een andere agent schoot terug, waarbij hij mogelijk Ivo T. verwondde. Die vluchtte en werd na zeven uur opgepakt in Spa.

De twee getuigen die zich al eerder aandienden waren de inzittenden van de taxi op het moment van de schietpartij. De twee waren een half uur daarvoor ingestapt in Francorchamps. Deze morgen had de politie voor dat tweetal een opsporingsbericht verspreid, ze meldden zich daarna zelf bij de politie.

(TPO/ANP)