Media & TV

Linkse propaganda van manipulatieve propagandist Michael Moore in Nederland

31-08-2018 09:47

Het nieuwe D66-logo.

De Nederlandse distributeur Splendid Film heeft de rechten bemachtigd van Fahrenheit 11/9, de nu al controversiële documentaire die regisseur Michael Moore over de Amerikaanse president Donald Trump maakte. De film zal vanaf 21 september in de Nederlandse bioscopen te zien zijn, maakte Splendid vrijdag bekend op het festival van Toronto.

Regisseur Michael Moore, die eerder een Oscar won voor zijn veelgeprezen film Bowling for Columbine, onderzoekt in zijn nieuwe documentaire de volgens hem twee belangrijkste vragen van het Trump-tijdperk: hoe zijn we hier in hemelsnaam beland en hoe komen we hier weer uit?

Fahrenheit 11/9 is een vervolg op Fahrenheit 9/11, de documentaire die Moore maakte over toenmalig president George W. Bush en de aanslagen van 11 september 2001. De titel van zijn nieuwe film verwijst naar de datum waarop Trump officieel tot president van de Verenigde Staten werd verkozen.

Communistische multimiljonair Moore is bekend om zijn documentaires waarin hij politieke en maatschappelijke kwesties aankaart. Hij haalde al eerder flink uit naar Trump met een veelgeprezen theatershow waarmee Moore eerder dit jaar twee maanden op Broadway te zien was.

Anp