Doneer aan TPO
 

Miljardair John Malone: ‘Kans is groot dat Google verplicht zal worden opgesplitst’

'Mededingingsautoriteiten zullen stokje steken voor integratie andere webdiensten in Google'

Door: , 12:39, 03 september 2018

'Mededingingsautoriteiten zullen stokje steken voor integratie andere webdiensten in Google'

De kans is groot dat Google verplicht wordt opgesplitst vanwege zijn dominante marktpositie. Dat heeft miljardair John Malone, topman van kabelgigant Liberty Global, volgens The Sunday Telegraph gezegd op een besloten bijeenkomt in Dublin in juli. De Britse krant citeert uit een transcriptie van de toespraak van Malone.

Mededingingsautoriteiten zullen volgens Malone uiteindelijk een stokje steken voor de integratie van andere webdiensten in de zoekmachine van Google. Het bedrijf zou de algoritmes van de zoekmachine namelijk zodanig kunnen aanpassen dat concurrerende onlinediensten de pas wordt afgesneden, waarmee Google een te grote machtspositie krijgt.

De Europese Commissie legde Google-moeder Alphabet dit jaar een boete van ruim 4,3 miljard euro op wegens oneerlijke concurrentie via het besturingssysteem Android. Vorig jaar kreeg bedrijf al een Europese boete van 2,4 miljard euro wegens misbruik van zijn zoekmachine bij onlinewinkelen via Google Shopping.

Anp

 
Tags:
 
 
 

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace