Politiek

Prinses Laurentien wil oplossing voor asielkinderen Lili en Howick

03-09-2018 13:42

Er zou een oplossing moeten worden gevonden voor de asielkinderen Lili en Howick. Dat stelde prinses Laurentien maandag tijdens de uitzending van Jeroen van Inkel op Radio 5.

Lees ook – Armeense tieners Lili en Howick duiken onder

De Raad van State besloot vorige maand dat de asielaanvraag van de moeder en de kinderen terecht is afgewezen. Lili en Howick kwamen in mei 2008 naar Nederland en groeiden hier op. Ze spreken geen Armeens. Ze hebben echter volgens de overheid geen recht op een verblijfsvergunning omdat Armenië een veilig land zou zijn.

“Ik kan en wil geen oordeel hebben over de situatie”, stelde Laurentien in de uitzending. “Maar laten we vooral herinneren dat het jonge kinderen zijn die stabiliteit nodig hebben.” DJ Jeroen van Inkel haalde een column van Youp van ‘t Hek aan die vond dat er toch minimaal één parlementariër moet zijn die een oplossing kan bedenken voor de kinderen. “Deze kinderen zijn onschuldig”, beaamde Laurentien. “Ik ben het ermee eens dat we een oplossing moeten zoeken.”

Staatsrechtelijk fun fact: haar zwager en schoonzuster zitten in de Raad van State (zonder stemrecht overigens). En prinses Laurentien maakt onderdeel uit van het Koninklijk Huis en valt derhalve onder de ministeriële verantwoordelijkheid. En dan kom je uit bij minister-president Mark Rutte die de uitzetting van de kinderen wil doorzetten.

Prinses Laurentien kan zoveel willen.

Lees ook

Briefje van Jan – Aan Mark Harbers