Binnenland

Almeloos crimineel wietnetwerk opgerold door 150 agenten

04-09-2018 09:50

In de wijk Nieuwstraatkwartier in Almelo heeft de politie dinsdagochtend samen met de Belastingdienst, justitie en de gemeente een grote actie gehouden. De actie richtte zich op een groot crimineel netwerk rond georganiseerde hennepteelt. De politie heeft zeker twaalf mensen aangehouden.

De politie deed al langere tijd onderzoek naar ondermijnende activiteiten in de wijk. “Politie en OM konden hierdoor in één keer ingrijpen, op al die plekken tegelijkertijd. Op deze manier denken we het netwerk een belangrijke slag te hebben toegebracht”, aldus burgemeester Arjen Gerritsen. “Goedwillende wijkbewoners en ondernemers mogen nooit lijden onder criminele activiteiten van een kleine groep.”

Er zijn onderzoekingen gedaan in diverse woningen, garages en loodsen. “Ondermijnende activiteiten moet je samen krachtig aanpakken. En het liefst in één keer zoals vandaag. Dat is van groot belang voor de bewoners en voor de leefbaarheid. Als burgemeester heb ik zeker belang bij deze grootschalige actie, zeker in het Nieuwstraatkwartier, waar we al langere tijd bezig zijn om orde op zaken te stellen qua veiligheid en leefbaarheid”, zegt Gerritsen.

De Belastingdienst heeft nog openstaande belastingschulden geïnd en nam goederen in beslag voor het geval dat schulden niet worden betaald. Ook zijn speurhonden ingezet, honden die speciaal zijn getraind in het opsporen van geld en verdovende middelen.

Volgens de politie hebben bewoners mogelijk knallen gehoord, want speciale arrestatieteams hebben zich met behulp van explosieven toegang verschaft tot de panden. Bij de actie waren volgens de burgemeester zo’n 150 mensen van de diverse diensten ingezet.