Media & TV

Ietsjes meer kijkers voor RTL Late Night met Twan Huys, maar nog altijd te weinig

07-09-2018 10:14

Stormy Daniels, kaasstengelartiest. Screenshot RTL Late Night.

Donderdagavond keken slechts 568.000 kijkers naar RTL Late Night met Twan Huys op RTL 4 waar de door een affaire met Trump wereldberoemd geworden pornoster Stormy Daniels een heel uur lang de enige gast was. Er keken weliswaar 100.000 meer mensen naar het programma dan woensdagavond, toen slechts 451.000 kijkers werden geteld, het is niet voldoende om de talkshow met Twan Huys uit de middelmaat van de Kijkcijfer Top 25 te trekken. RTL Late Night eindigt op de 15e plek. Eerder eindige het programma nóg lager op de 18e en zelfs 20ste plek.

Concurrent Pauw, een bij 66-plussers en overige indoctrinatieliefhebbers zeer populaire gezellige entertainmentshow van de staatsomroep (niet te verwarren met M, Jinek, DWDD), wist RTL Late Night met Twan Huys opnieuw ruim te overklassen. Naar dit gesubsidieerde programma op staatstelevisiekanaal NPO1 keken donderdag maarliefst 884.000 kijkers. Pauw komt daarmee de top tien van de Kijkcijfer Top 25 binnen, met stip op nummer 9.

Interessant is dat Pauw deels een gastenline-up had waarmee RTL Late Night in vroeger tijden met Humberto Tan als presentator juist wist te scoren: zo zat de in Nederland intens geliefde superexpert op vrijwel alle gebieden annex voetbalkenner annex moralist des vaderlands Peter R. de Vries bij Pauw aan tafel maar ook de beroemde misdadigersknuffelaar en theatermaker Gerard Spong.

Het is goed mogelijk dat het gemiddelde RTL 4-publiek zich meer herkent in Unilever-vriendelijke RTL 4-showbizsterretjes als Peter R. de Vries en Gerard Spong dan in de tieten van Stormy Daniels die vooral in Amerika van belang zijn, maar in Nederland hooguit volle zalen trekken als ze leuke dingen doen met kaasstengels.

Lees ook: dossier RTL Late Night.