Politiek

‘Antifascist’ Arthur Graaff denkt dat voorzitter Eerste Kamer aftrad wegens ‘geplande aangifte discriminatie’

09-09-2018 18:52

Hieronder het integrale persbericht van Arthur Graaff van de AFVN zoals het in onze mailbox terechtkwam, dus zonder spel-, tik-, grammatica-, en spatieverbeteringen. Enjoy!

Lees ook: ‘Antifascist’ Arthur Graaff: ‘Powned is de SS van de journalistiek’.
Lees ook: ‘Antifascist’ Arthur Graaff sluit Powned, WNL en Geenstijl uit van expositie op Holocaust-dag.
Lees ook: ‘Antifascist’ Arthur Graaff heeft ‘ernstige bezwaren tegen artikel van Bert Brussen’.

“De AFVN-Bond van Antifascisten wijt het aftreden van Eerste-Kamervoorzistster Ankie Broekers-Knol aan aangfite van discriminatie tegen haar.

De bond kondigDe een week geleden aan deze aangifte te gaan doen vanwege Broekers’ deelname aan de racistische en discriminerende veteranenherdenking in Roermond op 1 september j.l.. Daar worden volgens de bond de 6.000 mededaders van de massamoord op 150.000 Indonesiërs – meest moslims – en oorlogsmisdaden vereerd, onder wie generaal Spoor.

Half augustus riepen de antifascisten politici en overheden op om niet aan deze volgens hen racistische en discriminerende herdenking deel te nemen, omdat daar de daders worden herdacht en geëerd. De voorzitster van de Tweede Kamer, Khadija Arib, zelf moslim, nam in 2017 nog wel deel, maar gaf nu gehoor aan die oproep, evenals enkele moslim-raadsleden uit Roermond.

Vandaag heeft de AFVN de aangifte geëffectueerd met een uitvoerige motivering. De aangifte betreft ook staatssecretaris Knops, de ondervoorzitter van de Tweede Kamer en racist Martin Bosma, en de burgemeester van Roermond, Rianne Donkers en de voorzitter van de herdenking, Kneepkens. Ook tegen hen wenst de bond een strafzaak op basis van aanzetten tot discriminatie en racisme (Art.137 WvS).

Het meest pijnlijke vindt de bond dat er opnieuw kinderen van een Roermondse basisschool opzettelijk misleid zijn om aan deze stuitende verering van koloniaal racisme deel te nemen, ondanks een oproep om dat dit jaar na te laten.

Arthur Graaff, woordv. AFVN-BvA”