Doneer aan TPO
 

Actievoerders Oostvaardersplassen voor rechter om vernieling en bedreiging

Herten op snelweg, gaten in damwand geboord, CvdK en boswachters bedreigd

Door: , 12:31, 10 september 2018

Herten op snelweg, gaten in damwand geboord, CvdK en boswachters bedreigd

Drie actievoerders tegen het vermeende dierenleed in de Oostvaardersplassen moeten dinsdag voor de politierechter in Lelystad verschijnen. De drie zijn in juli van dit jaar opgepakt bij het boren in een damwand aan de Praamweg in Lelystad. De man en de twee vrouwen wilden zorgen voor meer water voor de grote grazers, omdat het zo droog was in het natuurgebied.

Een van de opgepakte vrouwen ontkent dat er vernielingen zijn aangericht, maar volgens de politie is het drietal op heterdaad betrapt. De drie behoren tot de groep die al sinds begin van dit jaar actievoert tegen het dierenbeleid in het Flevolandse natuurgebied. De vrouwen zamelden onder andere hooi en stro in om de edelherten, konikpaarden en heckrunderen bij te voeren, toen dat volgens gebiedsbeheerder Staatsbosbeheer nog niet nodig was.

In die tijd zijn ook hekken rondom het gebied vernield, waardoor edelherten de snelweg A6 op konden lopen. Boswachters van Staatsbosbeheer en de Flevolandse commissaris van de Koning Leen Verbeek ontvingen ernstige bedreigingen. Justitie verdenkt daar onder anderen de gearresteerde man van.

(ANP)

 
ingezonden mededeling

Vandaag op dealert.nl

Deze tuinopberkkist is groot! En nu maar 39 euri. Ruim de tuinrommel van afgelopen zomer nu maar eens op. Deze deal staat hierrr live!

 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace