Doneer aan TPO
 

Justitie onderzoekt of aanslagpleger Amsterdam CS Jawed S. wellicht verward was

'Koos slachtoffers lukraak uit'

Door: , 17:36, 11 september 2018
Politie doet onderzoek op Amsterdam CS na de aanslag van Jawed S. ANP SEM VAN DER WAL

'Koos slachtoffers lukraak uit'

Het Openbaar Ministerie onderzoekt of de Afghaan die op het Centraal Station in Amsterdam twee mensen neerstak bij zinnen was. Dat meldt minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus (CDA). Uit de verhoren van Jawed S. blijkt dat hij een terroristische aanslag wilde plegen en daarvoor uit Duitsland naar Nederland was gekomen.

Paul Cliteur – ‘Wilt u meer of minder Jawed S.? Minder, minder, minder!’

De negentienjarige asielzoeker koos zijn slachtoffers, twee Amerikaanse toeristen, naar eigen zeggen lukraak, schrijft Grapperhaus aan de Tweede Kamer. Het hadden ook twee Nederlanders of willekeurige anderen kunnen zijn.

Alles wijst erop dat S. in zijn eentje heeft gehandeld. Hij gold in Duitsland niet als iemand die tot geweld over zou kunnen gaan, meldt Grapperhaus. Hij ‘kwam voor zover nu bekend niet voor in de systemen’. Duitse media berichtten eerder dat een ambtenaar de Duitse inlichtingendiensten wel had gewaarschuwd dat S. radicaliseerde.

ANP

 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace