Media & TV

Zorgwekkend: Leidse studenten journalistiek zijn BNNVARA-lid en vinden NOS ‘betrouwbaar’

12-09-2018 23:18

Denkt u ook wel eens iets als: ‘Op een dag gaat het wel goed komen met die MSM. Want er stromen jonge, frisse mensen met nieuwe inzichten binnen op de redacties en die jonge frisse mensen hebben natuurlijk wel allemaal gewoon een rode pil geslikt en gaan eindelijk het MSM-propaganda-babyboomimperium helemaal slopen’? Dan moet u onmiddellijk ophouden met dat te denken. Want het tegenovergestelde is waar. Alhoewel, ‘het tegenovergestelde’ denk niet eens de lading.

Zo is bijna 17% van de door Alexander Pleijter ondervraagde studenten lid van een publieke omroep. Laat dit even op u inwerken. Dit zijn mensen die, pak hem beet, tussen de 20 en 25 jaar oud zijn maar 17% van hen is lid van een publieke omroep. Vooral van BNNVARA.

JONGE MENSEN! IN 2018! LID VAN EEN PUBLIEKE OMROEP! MAAR ECHT WTF? TWILIGHT ZONE!

En het gaat nog verder. Veel verder. Zo is de overgrote meerderheid in hun prille leeftijd nu al even dichtgetikt oud-mediaal als de NPO zelf, bezoekt eenderde van hen zelden nieuwssites (nogmaals: dit zijn journalistiekstudenten…LOL), lezen ze massaal NOS.nl en Volkskrant.nl en vinden ze uitsluitend NOS en NRC de meest betrouwbare media.

DE NOS EN NRC! ALS BETROUWBARE MEDIA! DUDE!

Ohja, en ze lezen allemaal geen TPO.nl. Wat waarschijnlijk ook de reden is dat ze oprecht geloven in de betrouwbaarheid van NOS en NRC. Maargoed, we kunnen niet de hele wereld redden, laat staan Leidsche journalistiekstudentjes. Die mogen lekker kapotvallen, wat we gerust kunnen schrijven, want ze lezen het toch niet. Winwin.

Verder wat deze twitteraar zegt. En wat Bart Nijman zegt.