Doneer aan TPO
 

Twitterende Thierry Aartsen geïnstalleerd als VVD Kamerlid

Volgt Jeanine Hennis op

Door: , 13:34, 13 september 2018
Klaas Dijkhoff (VVD) feliciteert Thierry Aartsen na zijn beediging in de Tweede Kamer. ANP BART MAAT

Volgt Jeanine Hennis op

VVD’er Thierry Aartsen is donderdag geïnstalleerd als lid van de Tweede Kamer. Hij volgt Jeanine Hennis op, die woensdag afscheid nam. Aartsen (28) kwam begin deze week nog in opspraak door tweets die hij jaren geleden had verstuurd.

Video – Aankomend VVD-Kamerlid Thierry Aartsen biedt excuses aan voor één tweet

,,Ik hoop dat mensen mij gaan beoordelen op mijn Kamerdaden”, zei hij kort voor zijn beëdiging. Door de ophef, ook binnen de partij, betuigde Aartsen spijt over een van de tweets, die hij bijna tien jaar geleden schreef vanuit de trein. ,,Gvd! Weer iemand voor de trein, kom dus niet verder dan Eindhoven! Zelfmoordenaars, word eens creatief!”, twitterde hij toen. Andere tweets, over onder anderen politica Sylvana Simons, nam hij niet terug.

VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff vindt de tweets geen obstakel voor Aartsen om zijn plekje in de Tweede Kamer in te nemen. Hij kent Aartsen nog uit de Bredase gemeentepolitiek. “Laten we ook accepteren dat mensen dingen doen die niet slim zijn.” De commotie noemde Dijkhoff ‘hysterisch’.

ANP

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace