Doneer aan TPO
 

Zes mensen dood bij schietpartij Californië, dader doodde ook echtgenote en zichzelf

Motief nog onduidelijk, slachtoffers volgens politie niet willekeurig gekozen

Door: , 9:37, 13 september 2018

Motief nog onduidelijk, slachtoffers volgens politie niet willekeurig gekozen

Een schutter heeft vijf mensen doodgeschoten in het zuiden van Californië. Daarna beroofde hij zichzelf van het leven. “Dit is het nieuwe normaal, als je kijkt naar het land”, zei de sheriff in Kern County. “Zes mensen verloren hun leven in een erg kort tijdsbestek.”

De man begon te schieten in Bakersfield, bijna 200 kilometer ten noorden van Los Angeles. Hij doodde zijn echtgenote en een man bij een transportbedrijf. Daarna achtervolgde de schutter een andere man, die uiteindelijk even verderop werd doodgeschoten buiten een winkel. De dader ging tot slot naar een woonhuis, waar hij nog eens twee mensen ombracht.

De politie stelt dat de schutter vervolgens een auto kaapte. Hij schoot zichzelf later neer tijdens een confrontatie met de politie. Het volledige incident duurde volgens de sheriff ongeveer tien tot vijftien minuten. De bestuurder van de gekaapte auto en haar kind bleven ongedeerd.

Over het motief van de dader bestaat nog onduidelijkheid. De sheriff stelde dat de man duidelijk geen willekeurige mensen neerschoot. Onderzoekers horen ongeveer dertig getuigen.

(ANP)

 
ingezonden mededeling

Vandaag op dealert.nl

Deze tuinopberkkist is groot! En nu maar 39 euri. Ruim de tuinrommel van afgelopen zomer nu maar eens op. Deze deal staat hierrr live!

 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace