Binnenland

Echtpaar en 2 kinderen dood bij brand in Papendrecht, lijkt te gaan om ‘gezinsdrama’

22-09-2018 12:52

Na een brand in een woning in Papendrecht zijn vier doden aangetroffen, onder hen zijn twee kinderen. De slachtoffers zijn een man en en vrouw van 32 jaar en twee kinderen van vier en zes jaar, meldt de politie. Er zijn sterke aanwijzingen dat het gaat om een ‘gezinsdrama’, zo heeft de politie geconcludeerd na een eerste onderzoek.

Hulpdiensten troffen de slachtoffers aan op de begane grond in het huis. De politie houdt alle scenario’s open waarbij onder meer wordt bekeken of de brand is aangestoken of er mogelijk sprake is van een gezinsdrama.

Het vuur in het huis in de Cremerstraat werd zaterdagochtend ontdekt, maar was snel geblust. De hulpdiensten rukten massaal uit. Voor omwonenden is slachtofferhulp ingeschakeld.

“Dit is verschrikkelijk. Dit zijn incidenten die je als burgemeester niet hoopt mee te maken, maar helaas gebeurt het wel”, zegt burgemeester Aart-Jan Moerkerke van Papendrecht in een reactie tegen RTV Rijnmond. Moerkerke gaat praten met buurtbewoners. Later zaterdag gaat hij waarschijnlijk ook ter plaatse kijken, aldus de zender.

(TPO/ANP)