Regio

Gemeente Den Haag zet ambtenaar op non-actief vanwege financiële belangenverstrengeling

26-09-2018 22:01

De gemeente Den Haag heeft een ambtenaar op non-actief gesteld na een intern onderzoek naar financiële belangenverstrengeling. Het betreft de directeur van de Stichting Vobis, die tegelijkertijd ook als ambtenaar bij de gemeente werkte, meldt Omroep West.

Lees ook – Benieuwd wat de politiek kan betekenen voor Hindoestaanse slachtoffers van seksueel geweld

De stichting kreeg volgens de omroep sinds 2016 zo’n 444.000 euro subsidie van de gemeente. Uit intern onderzoek bleek dat er onregelmatigheden waren in die geldstromen van de gemeente naar de stichting, melden betrouwbare bronnen aan Omroep West. Daarbij zouden onregelmatigheden zijn aangetroffen. De directeur laat in een reactie weten ‘met vervroegd pensioen’ te zijn gegaan.

De directeur werd begin dit jaar in een artikel in De Telegraaf beschuldigd van pedoseksuele handelingen en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat gebeurde vlak voor de uitreiking van de prestigieuze Joke Smit Staatsprijs, waarvoor Hindustani/Vobis was genomineerd.

Ook liep vier jaar geleden een rechtszaak tegen de directeur. Hij zou een meisje in haar huis hebben verkracht. Hoewel het Openbaar Ministerie voldoende aanleiding zag voor vervolging, werd de man wegens gebrek aan overtuigend bewijs vrijgesproken.

ANP/TPO