Binnenland

ME aanwezig in Raadhuisstraat voor mogelijke ontruiming P.C. Hoofthuis UvA

28-09-2018 15:47

In de Raadhuisstraat zijn de eerste ME’ers gearriveerd voor de mogelijke ontruiming van het P.C. Hoofthuis van de Universiteit van Amsterdam. (UvA) De Amsterdamse Driehoek had de (deels gemaskerde) studenten die het pand bezetten tot half 4 de tijd gegeven om het pand te verlaten. De Universiteit van Amsterdam heeft aangifte gedaan tegen de actievoerders die het universiteitsgebouw bezet houden. “Dat hebben we gedaan wegens huisvredebreuk”, zegt een woordvoerster.

De studenten gaan niet weg, zeggen ze. “We weigeren onder dreiging van geweld het gesprek aan te gaan”.

Volg hieronder de live videostream van AT5:

Update 17:38 – Studenten die zijn blijven zitten aan de Spuistraat worden nu door de politie zelf weggehaald. Studenten worden niet opgepakt, maar weggedragen en achter het lint gezet.

Update 17:32 – Aan de kant van de Spuistraat vertrekken nu veel van de nog voor het gebouw zittende studenten op aandringen van de politie hun plek.

Update 17:07 – De politie vormt een linie en lijkt zich klaar te gaan maken voor de ontruiming.

Update 16.42 – Femke Halsema spreekt bezetters toe: ga weg. Wel wilde ze binnen met de studenten spreken maar deze lieten haar niet binnen. Zuchtend stapte ze in haar dienstauto, met de pers wenste ze niet te spreken.

Update 16:09 – Volgens de Amsterdamse zender AT5 lijkt het er op dat de politie zich opmaakt voor een mogelijke ontruiming. ‘De straat wordt nu afgezet’.

De eigenaar van een naastgelegen terras heeft er inmiddels voor gekozen zijn spullen op te ruimen in afwachting van de mogelijke politie-acties.