Doneer aan TPO
 

Nederlandse staat in geheim overleg met Volkert van der Graaf

Moordenaar van Pim Fortuyn wil emigreren en wil dus van de meldplicht af

Door: , 10:49, 29 september 2018

Moordenaar van Pim Fortuyn wil emigreren en wil dus van de meldplicht af

De Nederlandse Staat is in overleg met Volkert van der Graaf over de voorwaarden van zijn invrijheidstelling. De rechtbank bepaalde eind mei dat de moordenaar van Pim Fortuyn zich niet meer hoeft te melden bij de reclassering. Het Openbaar Ministerie (OM) ging daartegen in beroep.

In de civiele zaak blijkt op 10 september een zitting te zijn geweest voor het gerechtshof in Den Haag. Die was gewoon openbaar en stond op de rol die journalisten kunnen inzien, benadrukt een woordvoerster van het hof. Maar geen van de betrokken partijen gaf vooraf ruchtbaarheid aan de zitting, die onderbelicht bleef in de media. Nadat beide kanten hun pleidooi hadden gehouden, besloten ze een poging te doen om onderling afspraken te maken. “Het hof kon zich daar ook in vinden”, bevestigt de woordvoerster na berichtgeving in De Telegraaf.

Voor aanstaande woensdag staat een volgende zitting gepland. “Dan gaat het hof bekijken of men eruit gekomen is, anders neemt het hof een beslissing.” Als afspraken buiten de rechter om er niet in zitten, moeten de advocaten nog reageren op elkaars pleidooien en volgt later een uitspraak, waarschijnlijk schriftelijk.

De man die Pim Fortuyn op 6 mei 2002 doodschoot in Hilversum, moest zich iedere zes weken melden sinds hij voorwaardelijk werd vrijgelaten in 2014. Maar de rechtbank was het met hem eens dat die voorwaarde niet meer zinvol is. Van der Graaf zou willen emigreren en de meldplicht staat dat in de weg.

(ANP)

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace