Politiek

EP’er Annie Schreijer-Pierik (CDA) waarschuwt voor hongerige roedels wolven die kleine kinderen verscheuren

03-10-2018 18:51

Annie Schreijer-Pierik spreekt in het Europees Parlement ANP JONAS ROOSENS

Annie Schreijer-Pierik, CDA-Europarlementariër met het hart op de tong.  We zijn verzot op haar onregelmatig verschijnende nieuwsbrief. Beslechtte vorige zomer eigenhandig een declaratie-affaire door alle bonnetjes gewoon weg te gooien. Om daar aan toe te voegen: “Al mijn bankafschriften, kredietkaartuitgaven en facturen van de laatste jaren heb ik vanzelfsprekend gewoon bewaard.” Kwestie opgelost, zo doet de oud-boerin dat. Teven furieus voorvechtster van de belangen van agrariërs. Schreef ooit stuk op ThePostOnline met de kop: ‘Landbouwgrond onteigend voor natuur is diefstal door de overheid’. Om daar aan toe te voegen: “We leven hier toch niet in het vroegere Oost-Duitsland?

Maar Schreijer-Pierik is op haar best in haar strijd tegen de oprukkende wolf. Eind vorig jaar pleitte ze al voor afschieten. Want: “Binnenkort verscheuren de wolven vast schapen, kalveren of paarden.” Dit voorjaar organiseerde ze een conferentie in het Europees Parlement. Want het was zo ver, uit het oosten van het land kwamen berichten dat schapen, veulens en andere dieren ‘aan stukken zijn gescheurd’. Ook richtte ze haar vizier op de beverrat: “Riskant voor Nederland.”

Deze dinsdag wijst ze er op dat de roofdieren nog steeds oprukken uit Duitsland en België: “Ze stoppen nu eenmaal niet aan de grens.” Om te vervolgen:

“Mijn mening is dat we de een beheerplan moeten afspreken. We moeten de wolf kunnen bejagen voor het te laat is. Ooit zagen we in Nederland een paar ganzen, die direct beschermd werden. Nu zijn er miljoenen ganzen, die weilanden en akkers vertrappen en kapotvreten. Die kant moeten we niet op met de wolven. Ze eten al genoeg schapen op. Gelukkig beseffen steeds meer Provinciale Statenleden dat de wolf geen gezellig sprookjesdier is, maar een roofdier. Hoe lang moeten we wachten tot hongerige roedels wolven bij ons ook andere dieren of zelfs kleine kinderen verscheuren? Dat moeten we voorkomen!”

Tevens deelt ze een sneer uit aan minister-president Mark Rutte:

“Bij Prinsjesdag merkte ik een positieve sfeer. Volgens de regering gaan we er financieel op vooruit. Maar de glimlach van premier Rutte overschaduwt heel wat zorgen.
Miljoenen ouderen hebben hun pensioen al heel lang niet zien stijgen. En de vele melkveehouders die hun veestapel moeten inkrimpen, kunnen niet lachen. Vooral niet de knelgevallen die door pure pech minder koeien in de stal hadden op de peildatum.” 

Mooi hoor, een politica die zegt waar het volgens haar op staat en zich keihard maakt voor de achterban. Dat vindt ze zelf ook: ze is beschikbaar voor de komende Europese verkiezingen.

Aanmelden voor de nieuwsbrief van Annie Schrijer-Pierik doet u hier.