Doneer aan TPO
 

Brett Kavanaugh nieuwe opperrechter USA

Senaat bevestigt vijfde conservatieve opperrechter van Supreme Court, nu in meerderheid conservatief gerechtshof

Door: , 22:07, 06 oktober 2018

Senaat bevestigt vijfde conservatieve opperrechter van Supreme Court, nu in meerderheid conservatief gerechtshof

Brett Kavanaugh (53) is de nieuwe opperrechter van het hooggerechtshof van de Verenigde Staten. De Senaat stemde met slechts een marginaal verschil van 50 tegen 48 voor de benoeming van de omstreden conservatieve rechter die door president Donald Trump is geselecteerd. Kavanaugh wordt de 114e opperrechter in de geschiedenis van het hooggerechtshof.

Het Amerikaanse hooggerechtshof heeft negen leden, waarvan er nu vijf republikein zijn, een conservatieve meerderheid. Dit kan betekenen dat gerechtelijke beslissingen in de toekomst in het voordeel van conservatieve normen en waarden als abortus, homohuwelijk, homorechten, euthanasie, rechten voor gelovigen, belastingen en de behandeling van minderheden kunnen uitvallen.

Voor progressieve democraten (‘liberals’) een gevoelige slag omdat veel van hun progressie in het verleden juist tot stand is gekomen dankzij uitspraken van het hooggerechtshof dat lange tijd in meerderheid democratisch was.

 
 
 
 

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace