Doneer aan TPO
 

Ongewenst seksueel gedrag tijdens uitgaan keihard aangepakt: met een sneue campagne

Lafjes 'Ben je oké?' vragen: pak aan ongewenst seksueel gedrag!

Door: , 11:27, 06 oktober 2018

Lafjes 'Ben je oké?' vragen: pak aan ongewenst seksueel gedrag!

Festivals, poppodia en clubs slaan de handen ineen om ongewenst seksueel gedrag te voorkomen. Ze starten daarom zaterdag de campagne Ben je oké? Zo willen ze uitgaan ‘leuk, los, vrij en veilig’ houden. Want dat is de insteek: uitgaan en feesten zijn iets leuks, op plekken waar je je nergens zorgen over zou moeten maken.

De boodschap is: Zie je ongewenst seksueel gedrag? Vraag dan aan degene die het overkomt: Ben je oké? Op de campagnewebsite www.benjeoke.nl staan filmpjes met tips en zijn foto’s te uploaden waarmee je laat zien dat je veilig uitgaan belangrijk vindt. Doel is om breed te laten weten dat het oké is om ongewenst seksueel gedrag te bespreken.

De campagne is een initiatief van Rutgers (kenniscentrum seksualiteit) samen met de verenigde poppodia en festivals (VNPF), Celebrate Safe (platform voor veilig uitgaan) en No Thanx! (dat aandacht vraagt voor seksuele intimidatie tijdens het stappen).

Anp/TPO

 
 
 

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace