Opinie

Bonusquote: ‘Europese politici betrokken bij groot corruptieschandaal’

08-10-2018 11:34

“Er zijn al jaren aanwijzingen dat het land Azerbeidzjan vooraanstaande parlementariërs in de Raad van Europa omkoopt.

Het clubje begint, onder leiding van Pieter Omtzigt (CDA), in de Raad stapje voor stapje een onderzoek af te dwingen. De Raad van Europa bestaat uit politici die de nationale parlementen van 47 lidstaten hebben afgevaardigd.

Voormalig Sovjet-republiek Azerbeidzjan, inmiddels een bemiddeld oliestaatje op de Kaukasus, is er ook lid van. Maar terwijl politieke tegenstanders en opstandige bloggers in de gevangenis verdwenen, verkiezingen werden gemanipuleerd en corruptiewaakhonden geregeld alarm sloegen, bleef het in de Raad van Europa jarenlang stil. Politici die namens de Raad als waarnemer naar het land gingen, kwamen steevast terug met de boodschap: niets aan de hand.

Het leidde vanaf 2012 onthullende rapporten die blootlegden hoe Azerbeidzjan politici in de Raad van Europa omkoopt. Een schoon democratisch blazoen is nu eenmaal goed voor de zaken, zoals de aanleggen van olie- en gaspijpleidingen. Knaus muntte het begrip ’kaviaardiplomatie’: in ruil voor kilo’s kaviaar – maar ook voor tapijten, goud, prostituees, vakanties en stapels geld – koopt Azerbeidzjan precies de politici om die moeten rapporteren over het land.

Er zijn inmiddels nog steeds geen politici veroordeeld, maar 15 zijn er wel geschorst in de Raad van Europa.

Duits Bondsdaglid voor de CDU Karin Strenz, die ruim 22.000 euro kreeg die naar verluidt vanuit Azerbeidzjan kwam, zegt tegen deze krant dat ze echt niks verkeerd heeft gedaan.

De bron van de omkoperij, Azerbeidzjan, gaat tot nu toe vrijuit. Als het land daar nu niet op wordt aangesproken, verliest de Raad van Europa elke geloofwaardigheid om mensen als Orbán aan te spreken.”

Voor de duidelijkheid: in 2012 al verschenen er rapporten dat Azerbeidzjan EU-politici in de Raad van Europa omkoopt. Dat is zes jaar geleden, en ruim vóór die tijd waren daarvoor al aanwijzingen. Het is dus al zeker tien jaar bekend. Maar u zag daar weinig van terug in de MSM, aangezien de EU nu eenmaal een fantastisch, Nobelprijs voor de Vrede winnend orgaan is, en net zoals in de SovjetUnie nul misdadigers bestonden en de graanoogst elk jaar weer overvloedig succesvol was zo bestaan er in de EU uiteraard geen corrupte politici of omkopers die zich de Raad van Europa willen inlikken. Dat is allemaal ‘nepnieuws’ en ‘hate speech’ afkomstig van ‘de populisten’ (en natuurlijk de Russen) die ons ‘uit elkaar willen drijven’, daarom moet de persvrijheid ook zoveel mogelijk worden ingeperkt. Inderdaad, net als in de SovjetUnie.

De van corruptie verdachte politici zijn Spanjaard, Italiaan of Duitser, ze komen uit alle geledingen en vanuit alle politieke richtingen en het aantal Europese politici waarvan tenminste aanwijzingen zijn dat ze zich hebben laten omkopen loopt in de tientallen.

En van alle 150 Nederlandse Kamerleden is er slechts één (1) die zich serieus inzet voor het bestrijden van deze corruptie. Dat is Pieter Omtzigt van het CDA. De overige 149 Kamerleden houden zich muisstil. Net als eigenlijk de meeste Europese politici. Inclusief hun agenda volgende gelijkgeschakelde pro-EU-‘kwaliteits’media.

Al kun je het journalisten ook weer niet al te kwalijk nemen dat ze corruptie binnen de EU niet durven onderzoeken want het vooruitzicht te worden opgeblazen in je auto of op gruwelijke wijze te worden verkracht of vermoord is geen pretje.

Ook voor de duidelijkheid: er is nog altijd helemaal niemand veroordeeld voor deze corruptie. Dat is ook weer niet zo heel gek, de Europese Commissie heeft het immers véél te druk met Polen en Hongarije veroordelen. En natuurlijk met waarschuwen voor ‘het populisme’, vanzelfsprekend een probleem waarbij zoiets onbelangrijks als ‘corruptie’ eigenlijk in het niet valt.

Goed lieve brave EU-burgers, herhaalt u: de EU is een succesvol en vreedzaam orgaan, goed georganiseerd met een Nobelprijs voor de Vrede. Er is geen corruptie.

1+1 = ?

2

Nogmaals: de EU is een succesvol en vreedzaam orgaan, goed georganiseerd met een Nobelprijs voor de Vrede. Er is geen corruptie. 1+1 = ?

2

Nogmaals: de EU is een succesvol en vreedzaam orgaan, goed georganiseerd met een Nobelprijs voor de Vrede. Er is geen corruptie. 1+1 = ?

?