Doneer aan TPO
 

Europees parlement censureert ‘islamofobe’ verkiezingsposters, want vrouw met hoofddoek

Slechts één europarlementariër klaagt, parlement meteen op knieën, biedt excuses aan, verwijdert alle posters

Door: , 16:25, 08 oktober 2018

Slechts één europarlementariër klaagt, parlement meteen op knieën, biedt excuses aan, verwijdert alle posters

Grote posters bij het Europees Parlement in Brussel en Straatsburg worden verwijderd omdat ze als islamofoob kunnen worden beschouwd. Op de banners wordt een vrouw met een hoofddoek afgebeeld met daarnaast de tekst: “Omdat we samen moeten werken om migratie onder controle te krijgen.“:

De posters maken deel uit van een campagne om mensen over te halen in mei een stem uit te brengen voor de Europese verkiezingen.

Sajjad Karim, een Britse conservatieve Europarlementariër die in een werkgroep zit die lidstaten moet helpen islamofobie te voorkomen, had bezwaar gemaakt. De afbeelding geeft volgens hem de boodschap dat het onder controle krijgen van migratie gelijkstaat aan het beperken van het aantal moslims dat Europa binnenkomt.

De communicatieafdeling van het parlement biedt excuses aan aan hen die er aanstoot aan hebben genomen, meldt parlementsvoorzitter Antonio Tajani aan Karim. Er was geen sprake van kwade opzet, schrijft hij. De posters verdwijnen “zo snel mogelijk” uit het straatbeeld.

Anp

 
Tags: ,
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace