Politiek

Geruchtmakend oud-Kamerlid Wassila Hachchi terug bij D66 na vertrek Pechtold

11-10-2018 20:00

Oud-Kamerlid Wassila Hachchi zoekt opnieuw aansluiting bij haar voormalige partij, D66. Dat schrijft De Volkskrant deze middag. Voor een terugkeer lijkt weer ruimte nu Alexander Pechtold bij de partij vertrekt. “Ik ben niet in harmonie vertrokken, maar dat ligt voor mij in het verleden”, zo zegt Hachchi zelf.

De niet onomstreden Hachchi promoot zichzelf op dit moment als spreker en coach over ‘dialoog’, en is nu ‘messenger of dialogue’, zo vond ThePostOnline eerder dit jaar. Wassila Hachchi verliet de kamer in 2016 toen ze plotseling naar Amerika vertrok om daar te ‘helpen’ bij de campagne van Hillary Clinton. Criticasters noemden haar weinig meer dan een folderaar voor de Clintoncampagne.

Extra kritiek kwam er omdat ze dit werk bleek te doen en gebruik maakte van wachtgeld, waar Alexander Pechtold juist beweerd had dat Hachchi geen gebruik zou maken van de wachtgeldregeling. Royering van Hachchi dreigde, maar ze zegde toen zelf haar lidmaatschap op. Een woordvoerder laat aan de Volkskrant weten dat Hachchi gewoon weer lid kan worden, juist omdat ze uiteindelijk nooit geroyeerd is. Hachchi zelf hoopt de partij meer feminien te kunnen maken, “In de marine had ik minder moeite om als vrouw mee te komen”, zegt ze tegenover de krant.