Doneer aan TPO
 

Hoogleraren: Mark Rutte en Ben Verwaayen wekken schijn van belangenverstrengeling

Dringen aan op onderzoek - VVD vindt onderzoek niet nodig

Door: , 14:18, 15 oktober 2018
Ben Verwaaijen (r) overhandigt Mark Rutte in 2006 het nieuwe verkiezingsprogramma van de VVD. ANP PHOTO ROBERT VOS

Dringen aan op onderzoek - VVD vindt onderzoek niet nodig

Twee hoogleraren integriteit vinden dat premier Mark Rutte de schijn van belangenverstrengeling wekt door zijn omgang met de zakelijke belangen van steunpilaar Ben Verwaayen. Ze vinden dat de VVD openheid van zaken moet geven, schrijft HP/De Tijd.

Lees ook – Nog even over dat VVD Kamerlid dat de benen nam

Verwaayen, een belangrijke adviseur van de hele VVD-top en van Rutte in het bijzonder, en zijn zoon hebben miljoenen geïnvesteerd in jonge internetbedrijfjes. Verwaayen junior drong er in 2015 bij Rutte op aan de belastingregels voor deze ‘scale-ups’ te versoepelen. Dat pleidooi belandde vervolgens in het verkiezingsprogramma van de VVD.

Hoogleraren Muel Kaptein en Leo Huberts, gespecialiseerd in integriteit in het openbaar bestuur, vinden dat ‘de mogelijke schijn van belangenverstrengeling nu overtuigend op tafel ligt’. Ze opperen een onderzoek door de integriteitscommissie van de VVD. De VVD vindt onderzoek niet nodig, omdat zij geen concrete aanwijzingen ziet van belangenverstrengeling.

 
 
 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace