Buitenland

Politie overmeestert gijzelnemer in Centraal Station Keulen

15-10-2018 14:01

In een apotheek in het complex van het Keulse centraal station was maandag een gijzeling gaande. Het station is ontruimd en het treinverkeer stilgelegd. De gijzelnemer werd uiteindelijk door de politie overmeesterd en raakte daarbij zwaargewond.

Update 16.15 – Gijzelnemer zou eerst brandend voorwerp in fastfoodrestaurant hebben gegooid

De man zou eerst een brandend voorwerp naar mensen in een fastfoodrestaurant hebben gegooid. Daarna zou hij zich met een of meer gijzelaars in de apotheek hebben verschanst. De politie had tijdens de twee uur durende gijzeling contact met de man.

Volgens de lokale Kölner Stadt-Anzeiger is een veertienjarig meisje gewond naar een ziekenhuis afgevoerd. Ze zou brandwonden hebben opgelopen.

Update 15.17 – Gijzelnemer overmeesterd

Een speciale eenheid van de politie heeft in Keulen met geweld een einde gemaakt aan een gijzeling in een apotheek in het complex van het centraal station.

De massaal uitgerukte politie van de domstad heeft vanwege de gijzeling het station ontruimd en ook het treinverkeer stilgelegd. Aanvankelijk werd één vrouw als gijzelaar gemeld, maar het gaat om meer mensen. Het is niet bekend wat de dader bewoog.

Update 14.44 – Meerdere mensen gegijzeld

De politie heeft contact opgenomen met de gijzelnemer. Aanvankelijk werd één vrouw als gijzelaar gemeld, maar het gaat om meer mensen.

Dit bericht wordt aangevuld