Buitenland

Aanslag op school Krim gepleegd door 22-jarige student

17-10-2018 16:23

De verdachte die woensdag een aanslag pleegde op een school op de Krim was een 22-jarige student van die school. De aanslagpleger pleegde na zijn daad zelfmoord. Zijn lichaam werd gevonden in het schoolgebouw. De premier van de Krim zei dat inmiddels achttien mensen om het leven zijn gekomen.

De doden zouden vooral jonge mensen zijn die ten tijde van de ontploffing in de schoolkantine waren. In totaal raakten meer dan vijftig mensen gewond.

De Russische minister van Defensie, Sergej Sjoigoe, zei dat vier militaire vliegtuigen klaar staan om slachtoffers van de aanslag in Kertsj te evacueren voor medische behandeling. Sjoigoe zei volgens persbureau Interfax ook dat ruimte in militaire ziekenhuizen op de Krim beschikbaar is voor de slachtoffers.

De Russische president Vladimir Poetin zei dat er een nauwgezet onderzoek komt naar de motieven van de aanslag op de school in Kertsj.

Het Russische Onderzoekscomité beschouwt het bloedbad op een school in de Krim vooralsnog als moord, niet als terrorisme. De autoriteiten denken dat een man om zich heen schoot en later zelfmoord pleegde, citeert nieuwszender RT uit een verklaring van de onderzoeksinstantie.

Uit de eerste onderzoeksresultaten zou blijken dat de slachtoffers zijn overleden aan schotwonden. De explosie in de school heeft mogelijk geen levens gekost. De vermeende dader zou zelf student op de school zijn geweest.

ANP