Politiek

GroenLinks Zoetermeer: Bedreiging Hilbrand Nawijn en WNL-ploeg door hangjongeren is eigen schuld

19-10-2018 13:11

Hilbrand Nawijn in confrontatie met Zoetermeerse hangjeugd. Screenshot WNL

GroenLinks Zoetermeer vindt het provocerend dat Hilbrand Nawijn gisteren een interview gaf aan Omroep WNL over de onrust in Zoetermeer. Nawijn en een cameraploeg van WNL werden gisteren bedreigd door hangjeugd tijdens een interview over problemen met hangjeugd. De partij zocht actief contact met de redactie om te achterhalen wat de beweegredenen waren voor het item. Dat meldt WNL vrijdagmiddag.

Video – Hangjeugd bedreigt Hilbrand Nawijn en WNL-cameraploeg tijdens interview over problemen hangjeugd

GroenLinks-fractievoorzitter Jordy Boerboom keurt het gedrag van de jongeren af. “Maar er is wel een onderliggend probleem”, aldus Boerboom. “We moeten meer inzetten op preventie en het bestrijden van de armoedeproblematiek.”

Volgens de lokale politicus is het vooral belangrijk dat er rust in de wijk wordt gecreëerd. “En dan, dit is vooral gericht aan de heer Nawijn, helpt het niet om interviews te gaan geven. Dat werkt provocerend.” Op de vraag of er geen persvrijheid is in dit land, antwoordt hij: “Ja, natuurlijk maar je kunt je afvragen of een interview geven effectief is”, aldus Boerboom. “Meneer Nawijn is altijd zo bezig met citymarketing. Dit draagt niet bij aan een positief beeld van Zoetermeer.”