Binnenland

Video – Kneuzige ramkraak in Amsterdam Zuid, daders stelen bontkraagjassen

21-10-2018 13:48

In de Amsterdamse Van Baerlestraat plegen twee dieven op 10 oktober om 5:00 in de ochtend een nogal domme ramkraak op een kledingzaak. Ze rijden de pui aan, komen er niet in, proberen het nogmaals en dan zit de bestuurder klem.

Na veel gestuntel weten de twee op een scooter weg te komen met enkele dure bontkraagjassen. De schade aan het pand is enorm.

Signalementen:

Het voertuig waarmee het stel beide ruiten heeft geramd, is die nacht rond 3:30 uur gestolen in Diemen. Het gaat om een donkergrijze Renault Megane en er zitten opvallende dakdragers op. De scooter kan wellicht een motorscooter zijn en heeft een windscherm.

De twee mannen droegen die nacht donkere kleding. De eerste verdachte, die de auto bestuurt, heeft een slank postuur, draagt een jas met capuchon, een pet en skinny jeans. Ook heeft hij die nacht handschoenen en sportschoenen aan. Hij draagt die avond een gezichtsmasker, een zogenoemd skull face mask.

De tweede verdachte, die aan komt rijden met de scooter, is ook een man en heeft een stevig postuur. Hij draagt die nacht een een trui met de capuchon over zijn hoofd getrokken en een gewatteerde jas met horizontale, gestikte banen.

Weet u meer? Bel 0900 – 8844 of “Meld Misdaad Anoniem” via 0800-7000.