Binnenland

Zaak over mishandeling bij studentenvereniging Vindicat is uitgesteld

22-10-2018 11:15

De rechtszaak tegen een 23-jarige man uit Groningen die verdacht wordt van het mishandelen van een lid van studentenvereniging Vindicat in december vorig jaar is maandag aangehouden. Er moet nog een getuige worden gehoord. De zaak is verschoven naar donderdag 14 februari.

De zaak zou oorspronkelijk al in juli worden behandeld, maar de man wilde dat er eerst enkele getuigen zouden worden gehoord. De inhoudelijke behandeling door de rechter werd toen voor de eerste keer uitgesteld. De verdachte zegt onschuldig te zijn.

In juli werd wel een medeverdachte veroordeeld. Hij kreeg een taakstraf van 90 uur, waarvan 50 voorwaardelijk. Volgens hem had hij “een tikkie” gegeven, maar de rechter vond dat er sprake was buitenproportioneel geweld. Het slachtoffer was geschopt en geslagen. Hij liep verwondingen op aan zijn neus en gebit plus een hersenschudding.

In november 2017 werd een Vindicat-lid veroordeeld tot een taakstraf omdat hij bij een ontgroening in 2016 op het hoofd had gestaan van een aspirant-lid.

(ANP)