Buitenland

Movie Park Germany eerder dicht na telefonisch dreigement

26-10-2018 22:09

Movie Park Germany is deze avond eerder dichtgegaan nadat er een telefonisch dreigement was binnengekomen. Aanvankelijk werd er gesproken van ‘een politieactie’. Het park zou eigenlijk vanwege Halloween tot 22.00 uur open zijn. Er is geen ontruiming geweest maar de bezoekers werd gevraagd ‘in een ordelijke manier’ het park te verlaten. Volgens RTL Nieuws spraken verschillende bezoekers van een ‘choas op de parkeerplaats’.

Volgens pretparksite Looopings is de politie al om 17.16 uur geïnformeerd. Uiteindelijk ging het park rond 19.30 uur dicht voor het publiek. Later maakte het park bekend dat de ‘politieactie’ vanwege een dreigement was. Of het om een bommelding ging, is niet bekend. Alle attracties en restaurants gingen voortijdig dicht en er werden geen nieuwe bezoekers meer binnengelaten.

Rond 20.30 uur was het park, dat in de buurt van Venlo ligt, helemaal leeg. De Duitse politie heeft de zaak nog in onderzoek. Volgens Looopings kregen bezoekers bij de uitgang gratis kaartjes voor een volgend bezoek.