Doneer aan TPO
 

‘Onderzoek naar effecten windmolenparken noodzakelijk’

Dure en niet ongevaarlijke windmolens beslaan straks 20 % van onze Noordzee

Door: , 9:56, 26 oktober 2018

Dure en niet ongevaarlijke windmolens beslaan straks 20 % van onze Noordzee

In 2050 beslaan windmolenparken 20 procent van de Nederlandse Noordzee. Er komen duizenden windmolens bij. Dit blijkt uit onderzoek van Stichting De Noordzee. Wat doet dat met de trekvogels en het zeeleven? Onderzoek naar ecologische effecten is gewenst, stellen natuurorganisaties, de visserijsector, de windenergiesector en de olie- en gasindustrie in het FD.

Welke effecten de aanleg van grote nieuwe windparken, kunstmatige eilanden en waterstoffabrieken als onderdeel van de energietransitie gaan hebben op de natuur moet beter worden onderzocht. Ook is meer regie nodig om de belangen van alle betrokken partijen op de Noordzee te behartigen, stellen de organisaties.

Deze oproep komt op het moment dat er wordt onderhandeld over een klimaatakkoord, waarin naar verwachting een ambitieuze groeiagenda voor windenergie op zee wordt vastgelegd om Nederland klimaatneutraal te maken.

(ANP)

 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties