Opinie

Ex-Volkskrant-redacteur: ‘Martin Sommer is knetterrechts, alsof ultrarechtse standpunten normaal zijn’

27-10-2018 13:14

Jeroen Trommelen nadat hij een column van Martin Sommer in de Volkskrant heeft gelezen. Foto: Pixabay.

Jeroen Trommelen werkte van 1979 tot 2016 bij de Volkskrant als onderzoeksjournalist. Sindsdien is hij hoofdredacteur van het platform voor onderzoeksjournalistiek, Investico.

‘Ik denk dat weinig mensen zullen bestrijden dat de Volkskrant naar rechts is opgeschoven, zoals de hele samenleving dat is. De hoofdredacteur is met een doelbewust beleid op zoek naar rechtse geluiden. Hij hielp bijvoorbeeld de knetterrechtse Martin Sommer in het zadel als reizende commentator. Dat er daardoor feitelijke onjuistheden over bijvoorbeeld klimaat of windmolens in de krant kwamen (zoals ik intern steeds weer naar voren bracht) nam hij op de koop toe. Gaandeweg, kennelijk achteloos, werden steeds meer rechtste en ultrarechtse stemmen opgenomen. Alsof ultrarechtse standpunten óók normaal zijn.

Een paar maanden voor mijn vertrek was er een plenaire redactievergadering van de Volkskrant waar gestemd werd over het nieuwe redactiestatuut. Dat was, in mijn ogen, wél een moment waarop de ‘verrechtsing’ gestalte kreeg.'”

Bah! Rechtse stemmen! In de Volkskrant!

Terwijl: iedereen weet dat alleen linkse stemmen de enige échte juiste ware en zekere stemmen zijn! Rechtse stemmen moeten zoveel mogelijk worden gesmoord, want dat is toch allemaal nepnieuws. Lees maar wat die KNETTERRECHTSE Martin Sommer steeds in de Volkskrant schrijft: allemaal feitelijk onjuistheden over windmolens. Alleen linkse feiten over windmolens en klimaat kloppen, de rest is rechts en gelogen. Er zijn grenzen aan ‘debat’ en ‘discussie’ natuurlijk. Al helemaal over klimaatwetenschap, die is gewoon waar zoals en wanneer links dat uitkomt en daarmee uit, punt.

Mensen, moeten we dit eigenlijk allemaal wel willen met z’n allen als samenleving, een fatsoenlijke krant waarin zomaar verschillende geluiden zijn te lezen? Moeten we dat écht willen met z’n allen? Nou? Nee hè? Nee, dat moeten we niet willen. Rechts = fascisme = Martin Sommer = Hitler = alle minderheden en verdrukten in de samenleving in goederenwagons naar de gaskamer = Wierd Duk = schuld van Trump = achterhuis Anne Frank = dat nooit weer = Geenstijl = samenleving kapot = seksisme = neoliberaal en alles!

HEBBEN WE DAN NIETS GELEERD VAN DE GESCHIEDENIS?????1??1???

Lees in hetzelfde artikel van het communistische propagandablad One World ook gelijk even dit onwaarschijnlijk hilarische citaat van een laf anoniem(!) ex-Trouw-lafbekje:

“‘De Telegraaf lijkt een actiekrant, met Wierd Duk voorop, bovenop de barricades. Maar ook andere kranten doen mee en lijken soms meer onderdeel van de amusementsindustrie dan een waakhond van de democratie. Fatsoenlijke media worden gegijzeld door de populisten. Onsamenhangende flauwekul vol onjuistheden krijgt ruim baan op de opiniepagina’s want flauwekul gaat sneller ‘viral’ dan de waarheid. Door die scoringsdrift staat de kwaliteit van de journalistiek onder druk. En wat ook opvalt: iedereen wordt tegenwoordig journalist genoemd, ook al zijn het gewoon mensen met meningen. Dit soort misbruik van het vak lijkt me funest. Het is een glijdende schaal. Begrijp me niet verkeerd: er zijn nog genoeg heel goede journalisten. Maar dit bezoedelt de hele vakgroep. Ik was meer dan twintig jaar trots dat ik journalist was. Nu ben ik soms heel blij dat ik hier niet meer bij hoor.'”

Ozo! De illegale stencilmachine draait! En dan nu lekker moffenhoeren kaalscheren!

LOL. ‘Fatsoenlijke media’.

Mensen die journalist worden genoemd (nota bene een vrij beroep) maar niet eens dezelfde dingen vinden als een zelfbenoemde ‘fatsoenlijke’ ‘waakhond van de democratie’. Het is een grove schande! Alle ‘verkeerde’ journalisten zouden een merkteken moeten dragen. Een gele ster ofzo.

Waar blijven toch die parkeerplaatsen op mediaparken greppels en Goelags? In het verleden werkte dat immers altijd goed om het enige echte eigen gelijk te waarborgen.

Toch?

Wauw! Een hoofdredacteur van een krant die naar diverse geluiden zoekt! Terwijl in de wet toch echt duidelijk staat: kranten mogen alleen linkse geluiden laten horen!