Entertainment

Amsterdamse rapper bekent plofkraak in gestolen Audi in Duitsland

31-10-2018 10:35

De rapper Jeff A. (28), als rapper bekend onder de artiestennaam Eves Laurent, heeft bekend dat hij in Duitsland met gasflessen een plofkraak op een pinautomaat heeft gepleegd, schrijft het Parool.

De rapper was niet onomstreden; in de studio van de platenmaatschappij van zijn rapgroep werden al eerder honderden grammen cocaïne aangetroffen.

De politie kwam hem en zijn medeplichtige op het spoor doordat de gestolen Audi waarmee zij de plofkraak pleegden, beschadigd raakte en een oliespoor achterliet. De twee maakten 1900 euro buit bij de kraak. Zij hadden flessen benzine in de auto en materiaal dat DNA-sporen vernietigt.

Het Parool meldt dat de rapgroep op social media veel steun ontvangt:

A. is als ‘Eves Laurent’ lid van de rapgroep De Fellas, afkomstig uit Zuidoost. De zes leden van het samenwerkingsverband tonen in videoclips en op sociale media hun luxeleven vol klatergoud.

Kort voor zijn aanhouding in Duitsland had Eves Laurent zijn eerste soloplaat uitgebracht. Hij werkt veel samen met bekende Nederlandse rapartiesten. Sinds zijn arrestatie plaatsen bekenden en fans op sociale media steunbetuigingen.

Ook zijn er op het instagram-account van de rapgroep beelden uit de rechtbank te zien, hetgeen verboden is. De advocaten van de rapper en zijn medeplichtige willen niets zeggen over de zaak.

LEES OOK:

Rapper gepakt met vuurwapen geeft toe: wapens doodgewoon in rapcultuur

Rappende plofkraker wordt hevig gepusht door NPO