Doneer aan TPO
 

#Metoo-heksenjacht door rioolblad NRC sloopt carrière vooraanstaand Nederlands kankeronderzoeker

'Gevoelens van affectie' tegenover promovenda moeten we ook niet willen, dat wordt wel erg menselijk, al te menselijk

Door: , 12:44, 03 november 2018
Rosanne Hertzberger huilt uit bij haar bff's nadat ze Geenstijl heeft gelezen.

'Gevoelens van affectie' tegenover promovenda moeten we ook niet willen, dat wordt wel erg menselijk, al te menselijk

Jan Schellens, vooraanstaand onderzoeker naar kanker in Nederland, is vertrokken bij het Nederlands Kanker Instituut-Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis (NKI-AVL) nadat een extern bureau op verzoek van de raad van bestuur onderzoek deed naar meldingen van grensoverschrijdend gedrag tegenover een promovenda.

In een schriftelijke verklaring aan NRC bevestigt Schellens zijn vertrek. De begeleiding van een promovenda heeft volgens hem geleid tot “gevoelens van affectie”. Hij schrijft: “Het spijt me tegenover alle betrokkenen zeer dat ik het zover heb laten komen. Wat plaatshad is niet gepast in de gegeven verhoudingen op het werk.”

Het ziekenhuis bevestigt zijn vertrek eveneens, maar wil “vanwege de privacy van betrokkenen” verder niets zeggen. Schellens heeft per afgelopen donderdag zelf ontslag genomen bij de Universiteit Utrecht, waar hij in deeltijd hoogleraar was.

Schellens geldt als de motor achter vele klinische studies die de behandeling van kanker hebben verbeterd en kreeg vorig jaar een prestigieuze oeuvreprijs. Hij geniet enige bekendheid door optredens in tv-programma’s De Wereld Draait Door (NPO) en RTL Late Night.

Anp

Het NRC-artikel werd geschreven door Rosanne Hertzberger, een columniste. Onlangs schreef zij nog in één van columns dat #Metoo wat haar betreft nog lang niet ver genoeg gaat. Dat maakt dit artikel en het onderzoek ernaar wel zo objectief. precies wat u mag verwachten van NRC Handelsblad. (TPO)

Tags:
 
 
 

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace