Doneer aan TPO
 

Koeien slopen wandelende vrouwen in Ulvenhout

Botbreuken, wervelfracturen en klaplongen door kudde Limousinkoeien

Door: , 10:39, 06 november 2018

Botbreuken, wervelfracturen en klaplongen door kudde Limousinkoeien

Een wandeling door een natuurgebied bij Ulvenhout werd een vrouw onlangs bijna fataal. Ze overleefde ternauwernood een aanval van een kudde koeien, vertelt haar vriendin aan BN/De Stem.

De vrouw maakte met een vriendin en hun aangelijnde honden een wandeling door natuurgebied De Broekloop. Ze volgen een zogeheten laarzenpad en komen na een tijdje bij een klaphek aan. In een weiland grazen verderop zo’n twintig runderen. Eén van de honden liep aan een lange lijn op de beesten af. “Opeens zagen we de hele kudde recht op ons af komen”, vertelt de vrouw. Het zijn koeien van het Franse ras Limousin. De vrouwen worden omver gelopen. De ene vrouw blijft gewond liggen, de ander probeert op te staan, wordt door de beesten op de kop genomen en letterlijk weggeslingerd. Ze weet 112 te bellen.

Haar vriendin liep zowel links als rechts een klaplong op, een gebroken heup, twee wervelfracturen en twaalf gebroken ribben.

(ANP)

 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties