Doneer aan TPO
 

Donald Trump stuurt minister van Justitie Jeff Sessions de laan uit

Ontslag niet onverwacht

Door: , 22:16, 07 november 2018
President Donald Trump en voormalig minister van Justitie Jeff Sessions. Nicholas Kamm / AFP

Ontslag niet onverwacht

De Amerikaanse president Donald Trump heeft justitieminister Jeff Sessions ontslagen. Trump maakte het ontslag van Sessions bekend via Twitter. De verhouding tussen Sessions en Trump was al maanden lastig.

Analyse verkiezingen VS – ‘Een Democratische overwinning met een bittere nasmaak’

Trump heeft er herhaaldelijk bij Sessions op aangedrongen speciaal aanklager Robert Mueller een halt toe te roepen. Mueller onderzoekt de Russische beïnvloeding van de Amerikaanse verkiezingen in 2016. Sessions trok zich begin vorig jaar terug uit dat onderzoek omdat hij zelf in opspraak was geraakt vanwege contacten met de Russische ambassadeur in de VS. Hij wilde elke schijn van partijdigheid voorkomen verklaarde hij. Trump was niet blij en zei dat hij Sessions nooit zou hebben aangesteld als hij dat had geweten.

De nieuwe minister van Justitie heeft wel zijn handen vrij om toe te zien op het FBI-onderzoek. Democraten zijn bang dat Trump via de nieuwe bewindsman het onderzoek wil beïnvloeden. Voorlopig neemt stafchef Matthew Whitaker het over als justitieminister. Later benoemt Trump een nieuwe minister.

Het ontslag van Sessions kwam niet onverwacht. Eind augustus liet Trump weten dat Sessions in ieder geval tot de verkiezingen van november mocht blijven.

ANP

 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties