Doneer aan TPO
 

Kinderpardonkampioen ChristenUnie ziet toch geen ruimte voor uitzetstop

'Het regeerakkoord laat daarvoor geen ruimte'

Door: , 21:00, 07 november 2018
Gert-Jan Segers (ChristenUnie) bij het ministerie van VWS voor een overleg met de fractievoorzitters voorafgaand aan het begrotingsoverleg. ANP JERRY LAMPEN

'Het regeerakkoord laat daarvoor geen ruimte'

De ChristenUnie ziet geen ruimte voor een uitzetstop voor de ongeveer vierhonderd kinderen die na jarenlang verblijf in Nederland terug moeten naar hun geboorteland. De prominente partijleden die op zo’n moratorium aandringen, krijgen voorlopig nul op het rekest van de fractie in de Tweede Kamer.

Jurriaan Maessen – Tim Hofman en het kinderpardon: een uiterst weerzinwekkend staaltje emoporn

Een groep van 140 ChristenUnie-leden, onder wie de eerste vervanger voor de fractie, wil dat de partij zich op het komende congres uitspreekt voor zo’n uitzetstop. Zij wijzen erop dat het kabinet de uitzetting van asielzoekers die al lang in Nederland zijn, laat onderzoeken. In afwachting van de uitkomst zouden bijvoorbeeld de Armeense Hayarpi Tamrazyan en de Iraakse Nemr in Nederland moeten mogen blijven.

Het regeerakkoord laat daarvoor geen ruimte, vindt ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind. Hij dringt er bij staatssecretaris Mark Harbers wel op aan terughoudend te zijn met uitzettingen.

ANP

 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties