Doneer aan TPO
 

Aangifte doen van misbruik kind op kinderopvang zinloos, politie wil niet, OM seponeert

Ziet u nu wel dat de misdaad in het gave land Nederland snel kan dalen als het moet?

Door: , 18:48, 08 november 2018
Een jongen met een knuffelbeer in een speelkamer van een jeugdhulpverleningscentrum. ANP XTRA ROOS KOOLE

Ziet u nu wel dat de misdaad in het gave land Nederland snel kan dalen als het moet?

Ouders voelen zich vaak niet serieus genomen als ze melding maken van misbruik van hun kind op de kinderopvang. De politie ontmoedigt ouders dan om aangifte te doen, zegt belangenclub BOinK voor ouders in de kinderopvang. Ook zedenadvocaten herkennen dat: “We krijgen te vaak signalen dat het niet goed gaat”, meldt RTL Nieuws.

Volgens advocaat Richard Korver, voorzitter van het Landelijk Advocaten Netwerk Gewelds- en Zedenslachtoffers, is er weinig geleerd van eerdere grote zaken en wordt met regelmaat te snel besloten om een zaak te seponeren. “Dat is ook wat ik van collega’s hoor”.

Gjalt Jellesma van BOinK wordt met enige regelmaat benaderd door ouders die het gevoel hebben dat ze niet serieus zijn behandeld. “Dat is een dubbele klap”, zegt Jellesma. “Eerst vertelt je kind je iets dat je nooit van je kind zou willen horen. Dan moet je ermee naar buiten en word je niet serieus genomen. Dat is echt verschrikkelijk voor ouders. Echt heel kwalijk dat de politie wegkijkt.”

Anp

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace