Media & TV

Het Sinterklaasjournaal (NPO) presenteert ‘doeboek’ met ‘alleen maar roetveegpieten’

08-11-2018 14:09

PERSBERICHT

In het doeboek van Het Sinterklaasjournaal dat vanaf vandaag in de winkels te koop is, komen alleen maar roetveegpietjes voor. Uitgeverij FC Klap brengt het populaire doeboek, in samenwerking met de NTR en Zappelin, voor de zeventiende keer uit.

Net als in Het Sinterklaasjournaal op tv staan ook in het doeboek van het populaire kinderprogramma alleen maar roetveegpietjes. Het dubbeldikke doeboek, met in de hoofdrol de enige echte Sinterklaas, de Pieten, Dieuwertje én de verslaggevers van Het Sinterklaasjournaal, bevat spelletjes, puzzels, verhalen, kleurplaten en knutsels. Op die manier kunnen kinderen wanneer ze maar willen en in hun eigen tempo Het Sinterklaasjournaal in printvorm beleven.

In het doeboek lezen de lezers het allerlaatste en heetste Sinterklaasnieuws, appt presentatrice Dieuwertje Blok met de Sint en spelen de kinderen het officiële Sinterklaas-memoryspel. Met de speciale aftelkalender kunnen ze aftellen tot ’t heerlijk avondje komt. Maar het doeboek biedt meer! Kriskras door het blad staan acht pagina’s die samen een megakleurplaat vormen. Tussen al die Sinterklaaspret door zorgen de puzzels – van zoekplaat tot doolhof en van schaduwspel tot ‘zoek de verschillen’ – voor krakende hersentjes.

Het Sinterklaasjournaal Doeboek maakt deel uit van de reeks Zappelin Doeboeken van Uitgeverij FC Klap die sinds 2002 zes keer per jaar wordt uitgegeven. Zappelin is het jeugdnet van de Publieke Omroep. Het succesvolle recept: de leukste spelletjes, verhalen, puzzels, kleurplaten, knutsels, recepten en leuke liedjes met alle Zappelin-karakters. Van Woezel & Pip tot nijntje en van Pingu tot Pino. En richting Pakjesavond met een uniek Sinterklaastintje in nauwe samenwerking met de makers van Het Sinterklaasjournaal, de NTR.

/PERSBERICHT