Doneer aan TPO
 

Hoofd-OvJ die Geenstijl ‘geen recht van leven’ gunt krijgt promotie, gaat naar Hooggerechtshof

Als dank voor beschermen van 'fatsoenlijke, gezellige samenleving' tegen de 'onfatsoenlijke grofheden' van GS

Door: , 14:37, 08 november 2018
Bart Nieuwenhuizen. Screenshot Twitter.

Als dank voor beschermen van 'fatsoenlijke, gezellige samenleving' tegen de 'onfatsoenlijke grofheden' van GS

De hoofdofficier van het parket Midden-Nederland en die van het parket Den Haag vertrekken bij het Openbaar Ministerie (OM). Beiden maken de overstap naar de rechtspraak.

Jet Hoogendijk verlaat het parket Midden-Nederland; zij wordt rechter bij de rechtbank in Amsterdam. Bart Nieuwenhuizen vertrekt uit Den Haag en wordt raadsheer bij het gerechtshof in Den Bosch. Beiden stappen over op hun eigen verzoek en initiatief, laat het OM weten. Ze beginnen in april volgend jaar met hun opleiding tot rechter.

Het rommelt al een tijdje binnen de top van het OM. Hoofdofficier van justitie Charles van der Voort van het parket Zeeland- West-Brabant legt vrijwillig zijn functie neer, werd vorige maand bekend. Ook de plaatsvervangend hoofdofficier en de directeur bedrijfsvoering stappen eind dit jaar op. Het vertrek van de top volgt op een extern onderzoek naar de cultuur binnen het parket. Daaruit is gebleken dat er sprake is van een slechte werksfeer en een gebrek aan transparantie.

Ook de Rotterdamse hoofdofficier Marc van Nimwegen en hoofdofficier Marianne Bloos van het functioneel parket zijn met buitengewoon verlof gestuurd. De twee zouden jarenlang een liefdesrelatie hebben gehad die zij intern verzwegen.

Een commissie onder leiding van Jan Watse Fokkens doet onderzoek naar de affaire en vermeende integriteitsschendingen binnen het OM. Het onderzoek wordt nog dit jaar verwacht.

Anp

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace