Doneer aan TPO
 

Opel Combo Tour: de auto die al je (gezins)wensen vervult

Meer ruimte en goedkoper dan een MPV

Door: , 13:54, 12 november 2018
Opel Combo Life.
Opel Combo Life.

Meer ruimte en goedkoper dan een MPV

Artikel begint onder de advertentie.

 

De keuze voor een Opel Combo Tour lijkt een totale capitulatie voor een burgerlijk bestaan, maar de Duitser is eigenlijk een Ti-Tour-tovenaar.

Wees eerlijk. Waar gebruik jij je auto voor? Voor epische roadtrips elke maand naar Spanje, of voor die vele weekendje Parijs (dixit Youp van ’t Hek), of om lekker te scheuren op de Nurburgring, of om te flaneren in de file? Vast niet. Nee, het gaat zo. Je moet de kids naar school brengen, maar het regent. Dus je gaat niet op de fiets maar met de auto. Je wil boodschappen doen, maar je moet nog een krat bier inleveren en halen. Je neemt maar weer de auto.

Kortom, het bestaan van de Nederlandse bolide wordt gedefinieerd door praktische wetten. Dus die snelle sedan? Of die toch belachelijk krappe crossover, of ha, dat gelikte coupé-model? Dat is net zo slim als in een fraai wit maatkostuum naar de kinderboerderij gaan. De auto, die al je (gezins)wensen vervult is nu de nieuwe Opel Combo Tour, aka een omgebouwd bestelbusje. Is dat erg? Nee, het geeft je meer ruimte en is goedkoper dan een MPV.

Bovendien, zo horkerig zijn de rij-eigenschappen trouwens niet. Goed, de GP van Brazilië ga je er niet mee winnen, maar voor het Nederlandse stop-rij-stop-rij-verkeer is het uitstekend. Omdat de Tour hoger is dan de gemiddelde middenklasser heeft, kon Opel er allemaal handige opbergvakjes (natte doekjes, knuffels, snoep, gameboys, enz) in monteren. Tegen het dak is zelfs een console geplakt, waardoor het interieur een 747-feel krijgt. Nice. Van buiten smoelt ie ook prima. In verband met zijn taakomschrijving zou je denken dat deze het automotive equivalent is van een kort pittig dameskapsel, maar hij ziet er gewoon – zeker in metallic – stoer en robuust uit. De vorige Tour had de tragische looks van een Pausmobiel, of zat vaak te shinen met zo’n vierkant blauw rolstoelstickertje achterop.

Met deze kan je zonder enige stigmatisering voorrijden bij een (kinder)verjaardagsfeest. Ook bij de Combo Tour zet Opel haar adagium van veel (goodies) voor weinig (geld) voort. Zo kan je hem zelfs bestellen met stuurverwarming en uiteraard lust het entertainmentsysteem zowel Apple als Android. Een extra parkeercamera van 180 graden is natuurlijk een must in een met kinder-dynamiek gevulde Vinex-wijk.

Artikel gaat verder na de advertentie.

 

Fijn is ook de head-up-display met o.a. de snelheidweergave, waardoor je – tussen het meppen naar de achterbank door – rustig naar voren kan blijven kijken. De Tour kreeg verder de bekende 1.2 turbomotor van Opel, die zich in andere modellen al heeft bewezen als een zuinige, steady, maar niet al te explosieve partner. Met andere woorden: perfect voor het toch verstopte Nederlandse verkeer. Oh ja, nog één eervolle vermelding voor het IntelliGrip-systeem in deze Combo. Deze zorgt ervoor dat je ook zonder 4×4-aandrijving (een beetje) off-road kan. Handig voor op die Scandinavische camping.

Vandaag nog een autoverzekering nodig? Kijk, vergelijk, sluit af!

 

 
 
 
   

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace