Media & TV

VARA Gids zet Sylvana Simons op cover, bejaarde VARA-leden zeggen massaal abonnement op

20-11-2018 13:23

In deze witte onderbroek ging Francisco van Jole (BNNVARA) op een te jong meisje liggen en probeerde hij zijn tong in haar mond te duwen. Ook al zei het meisje duidelijk 'NEE'. Nadat Van Jole deze #metoo-daad bekende reageerde geen van de aan de VARA-verbonden 'intersectionele feministes' hierop en deden ze alsof er niks was gebeurd. De VARA, Patrick Lodiers en Willemijn Veenhoven deden bij Staatsradio 1 alsof er niets was gebeurd. Metoo-pleger Van Jole is nog steeds in dienst bij BNNVARA. Ook Metoo-plegers zijn binnen het graaisocialisme duidelijk niet allemaal even gelijk.

“De VARAgids heeft zestig abonnees verloren na een uitgave met Sylvana Simons op de cover. Dat schrijft hoofdredacteur Cécile Koekkoek in een column in het nieuwste nummer van de gids.

Ook schrijft ze dat lezers reageerden met de mededeling dat ze de voorkant van de gids hadden afgescheurd, voordat ze die gingen lezen. In de column neemt Koekkoek het op voor de partijleider van Bij1 en zegt ze dat ze zich ’kapotgeschrokken is’ van de reacties ’naar aanleiding van een interessant, oprecht en genuanceerd interview’.

Daarom staan in de huidige VARAgids interviews met Bram Vermeulen, die zich uitspreekt over het koloniale verleden van Nederland in Zuid-Afrika en over ’een kinderachtig debat over kinderfeesten en schoorstenen’ en leest publiciste Hasna El Maroudi de VARA-abonnees de les over ’wit wassen’, waarbij bijvoorbeeld blanke acteurs de rollen spelen van niet-blanke personages.”

Aldus De Telegraaf.

Vroeger, toen Daan Dijksman (183) nog hoofdredacteur was van het VARA TV Magazine, een glossy bomvol geinige en interessante advertenties door Leen van Frisia snoeiharde kritiek op Marcel van Dam media-journalistiek, die tijd dat Literaire Giganten als Marck Burema, Carel Helder en Bert Brussen nog schreven voor dit interessante post-socialistische omroepverenigingsblad, ja toen, die tijd, lang, lang, lang geleden, toen mensen dat blad ook nog echt lázen en de huidige hoofdredacteur nog gewoon een blonde stagiaire van 21 was met een vaste plek op camping Bakkum naast de vaste plekken op camping Bakkum (alleen voor blanken) van Vincent ‘ik heb zeven Tesla’s en nobody fucking cares’ Everts en Volkskrant-adjuncthoofdredacteur Pieter ‘een petitie om Geenstijl kapot maken afdrukken in mijn krant noem ik goed werkgeverschap’  Klok. (Weet je wie ook een vaste plek heeft op camping Bakkum?)

Nee, kom daar nu eens om bij dat linkse VARA-vod. Een Joop.nl op papier! Dat ontbrak er nog maar aan! Sylvana Simons op de cover! Een interview met Bram ‘als ze mij Jeroen Trommelen noemen begrijp ik dat wel want ik ben net zo’n links-activistische lul met een perskaart als die linkse kraker van dat gifschip’ Vermeulen! Een column van Joop.nl-mannenhaatster, blankenhaatster, alleshaatster, raciste, Francisco van Jole #Metoo-misdaden goedprater, feministe, Hasna ‘witte onderbroek? Die heb ik gewoon uitgetrokken, zo feministisch ben ik dan ook wel weer’ El Maroudi!

Manmanman. Vrouw achter het stuur, bloed aan de muur. Was dan ook gewoon in de keuken gebleven meid!

Zelfs die musical- en feelgoodshit van Daan Dijksman-opvolger Chris ‘ik gay? Alleen omdat ik tegenwoordig alle wijvenrubriekjes bij de Volkskrant doe?’ Buur als hoofdredacteur van VARA TV Magazine VARA Magazine VARA Gids was nog beter dan dit soort One World-achtig SJW-gelul voor en door bescheten blanke wijven met een schuldcomplex van hier tot aan Zimbabwe en woonachtig in IJburg en in het bezit van een bakfiets.

Nogmaals: manmanman. Wanneer komt eindelijk Francisco ‘ik slaap met het nachtlampje aan’ van Jole in z’n witte Sloggi eens op de cover, inclusief dat snoei- en snoeiharde onderzoeksartikel waarin zijn gore meisjesbepotel voor eens en voor altijd aan de kaak wordt gesteld? Of is dat opeens niet ‘interessant, oprecht en genuanceerd’ genoeg voor die laatste 500 VARA-bejaarden die nog altijd een papieren gids (lol) nodig hebben om op te kunnen zoeken hoelaat het NOS Achtuur Staatsjournaal begint?

Nou mensen, het is potdomme maar goed dat die Cecile Koekoek voorlopig ‘het licht niet wil uitdoen‘ bij de VARA Gids. Want nu blijft het tenminste een ‘journalistieke kwaliteitsgids’. Met Sylvana op de cover. En een column van Hasna El Francisco van Jole. Wat wil een linkse kwaliteitsseniel nog meer?

P.S.

Bestaan de Belrubriek en Buis & Haard nog? Wanneer wordt Roy van Vilsteren eindelijk hoofdredacteur?