Buitenland

Fransman die dreigde met ontploffing handgranaat geeft zich over

23-11-2018 21:59

Leden van het RAID politie-interventieteam staan klaar in het Franse Angers, ANP/AFP/Jean-Francois Monier

De Franse man in een ‘geel hesje’ die dreigde een granaat tot ontploffing te brengen heeft zich overgegeven aan de politie. Dat meldt de Franse zender BFMTV.

Hij hield zich met een mogelijk explosief op in de buurt van een tankstation bij een winkelcentrum in de West-Franse stad Angers. De man wilde dat president Emmanuel Macron de demonstranten van de ‘gele hesjes’ beweging ontvangt, aldus BFMTV. De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Christophe Castaner, heeft bevestigd dat de man een voorwerp dat op een granaat leek had laten zien.

Leden van de RAID, het speciale interventieteam van de politie, werden naar de plek gedirigeerd waar de man zich ophoudt. Zij zouden hem ook al benaderd hebben. De man zou bij de politie bekend zijn door de handel in verdovende middelen. Twee afritten van een nabijgelegen snelweg zijn uit voorzorg afgesloten.

De ‘gilets jaunes’ (gele hesjes) die deze week de protesten tegen de brandstofprijzen leidden zouden zich hebben gedistantieerd van de man. Deze betogers wierpen deze week uit protest tegen de forse verhoging van brandstofprijzen en het verlies aan koopkracht op verschillende plekken blokkades op. Ze hadden al aangekondigd dat ze zaterdag in Parijs opnieuw gaan demonstreren.

(TPO/ANP)