Doneer aan TPO
 

Koffie-akkoord: geen nieuwe staking bij Douwe Egberts

Vakbonden krijgen toezegging voor loonsverhoging en behoud adv-dagen

Door: , 20:24, 24 november 2018

Vakbonden krijgen toezegging voor loonsverhoging en behoud adv-dagen

Werknemers van koffie- en theebedrijf Jacobs Douwe Egberts krijgen een loonsverhoging die tot 2020 oploopt naar 5,8 procent en behouden hun adv-dagen. Dat hebben de vakbonden met het koffie- en theebedrijf afgesproken in een nieuwe cao. Een staking in de koffiefabriek in Joure (Friesland) die voor zondagavond gepland stond, is daarmee van de baan.

“Een mooi en eerlijk resultaat, waarmee we de rechten van nieuwe werknemers veilig stellen”, oordeelt onderhandelaar Bernard Zijlstra van CNV Vakmensen. Hij doelt op het aanvankelijke plan van de directie om nieuwe werknemers minder adv-dagen te geven dan het huidige personeel. “Zo’n verschil op de werkvloer moet je echt niet willen”, vindt Zijlstra. In plaats daarvan komt er een onderzoek naar de adv-dagen bij het bedrijf. Ook de werkdruk wordt onder de loep genomen.

Afgelopen week staakten werknemers van het bedrijf al in Joure en Utrecht. Leden van CNV en FNV mogen zich nu over het onderhandelingsresultaat uitspreken. Het loon gaat per 1 juli van dit jaar met 2 procent omhoog. In januari volgt nog 1 procent, in juli 2019 opnieuw 1,8 procent en op 1 januari 2020 weer 1 procent.

Vakbond FNV kondigde vandaag voor verschillende andere sectoren wel nieuwe acties aan. De vakbond wil nieuwe oplossingen voor het pensioenvraagstuk.

(TPO/ANP)

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace